Синдром сухого ока: небезпечне ускладнення

Синдром сухого ока є справжньою епідемією сучасного світу. Чому важливо не ігнорувати цей стан.

Синдром сухого ока проявляється пересиханням рогівки внаслідок порушення процесів вироблення слізної рідини. Це приносить дискомфорт, адже людину може турбувати: печіння в очах, відчуття чужорідного тіла та навіть свербіж сенсорного органу. Проте ці неприємні симптоми можуть доповнити й інші прояви. Це вдалося з’ясувати вченим з університету Джона Хопкінс. Науковці дійшли до висновків, що люди, яким діагностовано порушення вироблення слізної рідини, читають на 10% повільніше, у порівнянні з однолітками, які не знайомі з подібними проявами.

Основна причини сухого ока – регулярне перенавантаження очей, пов’язане з роботою за комп’ютером. Ця причина стала останнім часом настільки частою, що проблему іноді називають офісним синдромом, тому що до неї найбільше схильні саме працівники офісів.

Механізм дії проблеми полягає в тому, що око напружується, кількість моргань скорочується, що призводить до того, що страждають як очна плівка, так і рогівка.

Зовнішні подразники, які провокують синдром сухого ока: потрапляння у сенсорний орган забрудненого повітря, диму, сильного вітру, сухого повітря від кондиціонера. Всі ці фактори можуть вплинути на розвиток проблеми.

Також некоректно підібрані контактні лінзи, наслідки та ускладнення від операцій на очах, кон’юнктивіт, кератит, хвороби рогівки та навіть авітаміноз й захворювання шкіри провокують пересихання рогівки.

Профілактика. Здебільшого профілактика захворювання полягає в зниженні навантаження на очі. Також варто робити перерви під час роботи за комп’ютером, дотримуватися гігієни очей, а при необхідності використовувати краплі, які відновлюють нормальне зволоження рогівки.

Ускладнення. Якщо проігнорувати синдром сухого ока та не звернутися до спеціаліста за допомогою, неприємний стан може призвести спочатку до зниження гостроти зору, а потім до повної втрати зору.


Bitcoin transaction accelerator